1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. parfait d'ananas

parfait d'ananas

Door: bloemen4

  • Frans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-11-2000

Ingrediënten 4 personen


PARFAIT;6 eidooiers,80 gr.suiker,4 dl.room 3
eiwitten.100 gr.basterdsuiker 10 cc kirsch 1 verse ananas,2 dl.creme fraiche
GARNITUUR;100gr.water,50 gr.bloem,50 gr.boter,100 gr.eieren,zout,mint,poedersuiker.


Verder heb je nodig


Mixer


Een heerlijk fris dessert.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Van de ananas de kruin snijden en hiervan 12 mooie bladeren bewaren.De ananas schillen en de pitten verwijderen.De ananas in plakken van 1 cm snijden en de kern verwijderen.Deze stukken ananas in een pan met suiker en water opzetten en aan de kook brengen.Zachtjes laten confijten tot ze glazig zijn.Hierna laten uitlekken en vocht bewaren.

Bereidingswijze

PARFAIT;De dooiers met de suiker au bain marie verwarmen tot 70 graden.Hierna onder de Mixer koud en luchtig kloppen.De eiwitten tot vollume kloppen en de suiker langzaam toevoegen.Door de dooiermassa de kirsch roeren.De room doorspatelen.De uitgelekte ananas doorspatelen[12 stukjes bewaren voor garnering].Het eiwit doorspatelen.De parfait in plastix koffie bekers scheppen,en in diepvries laten bevriezen.
SAUS;De siroop samen met de creme fraiche aan de kook brengen en laten afkoelen.
GARNITUUR;Het water en de boter verwarmen tot de boter is gesmolten.Het geheel aan de kook brengen en in een keer de bloem toevoegen en doorroeren.Van dit soezenbeslag op een vetvrij papier beklede bakplaat een dun rasterwerk spuiten.Dit afbakken op 180gr. in 15 min.Als het nog warm is hiervan ronde cirkels steken en laten afkoelen.

Serveertip

OPMAKEN;De parfaits lossen en op de borden zetten.Op de parfaits een toefje slagroom met daarop een stukje ananas de cirkel soezendeeg en een ananasblad.De saus er omheen scheppen,en afwerken met een takje mint en poedersuiker.
Smakelijk. Wim.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bloemen4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top