1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. mousse au vin blanc

mousse au vin blanc

Door: bloemen4

  • Regionaal, Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2000

Ingrediënten 16 personen


13 dl witte wijn,100 gr.custard,130 gr suiker,13 eidooiers,260 gr.suiker,6 dl.room,600 gr.witte druiven,mint,300 gr.witte chocolade.



Een lekker fris tussendoortje

Ontdek meer:

Voorbereiding

Geen

Bereidingswijze

Breng 8 dl.witte wijn met de 100 gr. suiker aan de kook.Roer de rest van de witte wijn met de custard tot een papje en roer dit door de warme witte wijn en kook er een creme van.Zet de creme op ijswater en laat hem hangend worden.Klop de eidooiers met de suiker wit en luchtig en roer deze door de hangende creme.Klop de room op en spatel deze door de creme.Schep de mousse in glazen en laat in ijskast opstijven.Smelt 150gr witte couverture au bain marie en roer er uit de bain marie de rest van de couverture door.Strijk deze dun uit op een vetvrij vel papier en laat in de ijskast uitharden.

Serveertip

Leg op de mousse wat witte gepelde druiven,en garneer met witte chocolade,takje mint en bestuif dit geheel met poedersuiker.

Smakelijk. Wim.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bloemen4
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top