Kaas En Groenteschotel

  • Engels, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-11-2000

een winterse ovenschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 kleine uitjes, 350 gr. worteltjes, 1 kknolraap, 1 pak diepvrieserwtjes, 350 gr. aardappels; 45. gr. boter, 45 gr.bloem, 4 dl. melk, 180 gr. geraspte oude goudse kaas, mosterd, peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

schil de uitjes, schil de knolraap en snijd deze in dobbelsteentjes, kook de aardappelen gaar en snijd ze in dikke plakken

Bereidingswijze

laat de uitjes een paar minuten zachtjes koken in water met wat zout,, voeg de worteltjes en de knolraap toe en kook de groeten bijna gaar, doe dan de doperwtjes er bij, laat de groenten uitlekken maar bewaar 1 dl. vocht; verhit de boter in een pannetje roer de bloem er door, voeg an al roerend de melk en het groetenvocht er door, laat de saus inkoken tot ze dik is, breng op smaak metwat mosterd, peper en zout, voeg 3/4 van de kaas toe en los dit op, roer dan de saus door de groenten, doe alles in een vuurvaste schaal, bedek de schotel met de aardappelschijfjes en strooi de rest van de kaas er over, zet de schotel in de oven en bak het geheel 20 min. in een warme oven bij 190 graden goudbruin en gaar

Serveertip

Serveren met een groene salade

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

nicky_too avatar
nicky_too 19-05-2002

Wow, klinkt lekker. Ik ga hem zeker proberen. groeten, Nicky

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten