1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. pommes duchesse

pommes duchesse

Door: willy_1

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-11-2000

Ingrediënten 4 personen


1) 1kl.aardappelen - 2) 20gr. vetstof - 3) 2 eieren - 4) peper - zout - muskaatnoot


Verder heb je nodig


TIPS :: - Voeg nooit melk of andere vloeistof bij de puree voor pommes Duchesse. De struktuur en ook de smaak zullen er op achteruit gaan. ( Door de toevoeging van melk word de puree elastisch tijden het opwarmen onder de grill ). - Men kan de puree op voorhand maken en op de bakplaat spuiten. Zet onder de grill als het nodig is. De aardappelen zullen voldoende heet worden ook als ze koud onder de grill gezet worden.


.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1) Schil de aardappelen, kook ze gaar en pureer ze, kruiden met peper, zout, en muskaatnoot. - 2) Voeg de eieren en de vetstof erbij, meng goed door elkaar. - 3) vul een spuitzak ( grove spuitmond ) met de puree en spuit hoopjes puree op de bakplaat. - 4) Zet onder de grill van de oven en laat kleuren.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willy_1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top