1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Gerookte Sint-Jacobsvruchten met artisjok en groene kruiden

Gerookte Sint-Jacobsvruchten met artisjok en groene kruiden

  • Frans, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-11-2000

Ingrediënten 4 personen


12 Sint-Jacobsvruchten - 1 pak raketsla - 1 pak veldsla - 1 artisjok - 1 el bloem - wat azijn - kervel, dragon en bieslook - boter. Voor de vinaigrette : 1 el sherry-azijn - het sap van 1/2 citroen - 1 tl mosterd - 2 dl arachide-olie - 2 dl olijfolie - peper en zout.


Verder heb je nodig


Een rooktrommeltje - een koekenpan een kookpot met deksel - keukenpapier


"Coquilles Saint-Jacques fumees aux artichauts et herbes vertes"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de artisjok in lichtgezouten water met de bloem en wat azijn in 45 minuten gaar. Verwijder het hooi en de blaadjes en snijd de bodem in dunne plakjes. Zet opzij.

Bereidingswijze

Bak de Sint-Jacobsvruchten even aan in wat boter en laat ze drogen op keukenpapier. Rook ze dan gedurende 3 minuten. Maak de slasoorten schoon en vermeng de ingredienten voor de vinaigrette.

Serveertip

Leg de sla op het midden van de borden, giet er wat vinaigrette op en schik de Sint-Jacobsvruchten eromheen. Garneer alles met de plakjes artisjokbodem en de kruiden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top