witlofsoep

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.

Een Sjieke Soep

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
40 g boter of margarine
1 ui fijngesneden
800 g witlof, in stukjes
1 kleine wortel, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in plakjes
1 prei . in dunne ringen
1? l kippebouillon

Voor het serveren
1? dl slagroom
zout, peper
100 g mager ontbijtspek, in dunne reepjes
1 struikje witlof, blaadjes in de lengte in lange dunne repen gesneden
4 el fijngesneden bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
mes
zeef
koekenpan

Voorbereiding

De groenten klein snijden en wassen.

Bereidingswijze

Verhit de boter en bak hierin de ui, witlof, wortel, bleekselderij en prei - 10 minuten.
Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep - 30 minuten op zacht vuur koken. Pureer de soep en zeef hem.
Laat de soep afkoelen en vries hem in, verpakt in een diepvriesdoos.

Serveertip

Laat de soep 1 nacht in de koelkast ontdooien. Breng de soep aan de kook, voeg de slagroom toe en verwarm alles goed. Breng op smaak met zout en peper. Bak het ontbijtspek in 5-10 min. krokant in een droge
koekenpan. Voeg de lange reepjes witlof toe en bak ze 2-3 min. mee. Schep de soep in borden en verdeel het witlofmengsel erover.
Garneer de soep royaal met bieslook.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kerststal avatar
kerststal

Doorsturen

Home Recepten