1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. witlofsoep

witlofsoep

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-11-2000

Ingrediënten 6 personen


40 g boter of margarine
1 ui fijngesneden
800 g witlof, in stukjes
1 kleine wortel, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in plakjes
1 prei . in dunne ringen
1? l kippebouillon [van tablet]

Voor het serveren
1? dl slagroom
zout, peper
100 g mager ontbijtspek, in dunne reepjes
1 struikje witlof, blaadjes in de lengte in lange dunne repen gesneden
4 el fijngesneden bieslook


Verder heb je nodig


Pan
mes
zeef
koekenpan


Een Sjieke Soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De groenten klein snijden en wassen.

Bereidingswijze

Verhit de boter en bak hierin de ui, witlof, wortel, bleekselderij en prei - 10 minuten.
Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep - 30 minuten op zacht vuur koken. Pureer de soep en zeef hem.
Laat de soep afkoelen en vries hem in, verpakt in een diepvriesdoos.

Serveertip

Laat de soep 1 nacht in de koelkast ontdooien. Breng de soep aan de kook, voeg de slagroom toe en verwarm alles goed. Breng op smaak met zout en peper. Bak het ontbijtspek in 5-10 min. krokant in een droge
koekenpan. Voeg de lange reepjes witlof toe en bak ze 2-3 min. mee. Schep de soep in borden en verdeel het witlofmengsel erover.
Garneer de soep royaal met bieslook.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerststal


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerststal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top