Kalkoenfilets Met Kaas

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2000

Toveren met de microgolf

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kalkoenfilets(samen ongeveer 500 gr)
2 tl mosterd
45 gr gemalen leerdammer
10 gr fama margarine
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
geen

Bereidingswijze

Leg de kalkoenfilets in een schaal. Dek de schaal af(met een omgekeerd bord) en zet ze gedurende 4 min op hoog vermogen in de microgolfoven.
Keer het vlees halverwege de bereidingstijd om. Kruid de filets na de bereidingstijd met zout en peper en bestrijk ze met de mosterd. Strooi er de gemalen kaas over en leg er enkele klontjes margarine op.
Plaats de schaal op een rooster en laat het vlees onder de grill gedurende 9 min een korstje krijgen.

Serveertip

Bij gevogelte en wit vlees past een lichte rode wijn zoals bv een Beaujolais. Maar liefhebbers van witte wijn kunnen er net zo goed een Elzas-of Loire-wijn bij drinken.
Serveer er een krielaardappeltje bij en fijne sperzieboontjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten