1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kalkoenfilets Met Kaas

Kalkoenfilets Met Kaas

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2000

Ingrediënten 4 personen


4 kalkoenfilets(samen ongeveer 500 gr)
2 tl mosterd
45 gr gemalen leerdammer
10 gr fama margarine
peper en zout


Verder heb je nodig


Geen


Toveren met de microgolf

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Geen

Bereidingswijze

Leg de kalkoenfilets in een schaal. Dek de schaal af(met een omgekeerd bord) en zet ze gedurende 4 min op hoog vermogen in de microgolfoven.
Keer het vlees halverwege de bereidingstijd om. Kruid de filets na de bereidingstijd met zout en peper en bestrijk ze met de mosterd. Strooi er de gemalen kaas over en leg er enkele klontjes margarine op.
Plaats de schaal op een rooster en laat het vlees onder de grill gedurende 9 min een korstje krijgen.

Serveertip

Bij gevogelte en wit vlees past een lichte rode wijn zoals bv een Beaujolais. Maar liefhebbers van witte wijn kunnen er net zo goed een Elzas-of Loire-wijn bij drinken.
Serveer er een krielaardappeltje bij en fijne sperzieboontjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pfaff


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pfaff
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top