1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pilaf

Pilaf

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-11-2000

Ingrediënten 4 personen


1 pak zilvervliesrijst
500 gram hamlappen
4 eetlepels ketjap manis
2 a 3 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
2 theelepels sambal (naar smaak meer)
2 grote uien
1 blik perzikken
25 gram boter of scheutje olijfolie
allesbinder
glas water


Verder heb je nodig


Snijplank
knoflookpers
vergiet
vleesmes
rijstkookpan
braadpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Open het blik perzikken, laat de perzikken uitlekken in een bakje, bewaar het sap en snij de perzikken in mootjes en zet de perzikken hierna koel weg (koelkast)

Bereidingswijze

Snij de hamlappen in dobbelsteentjes
peper en zout de hamlappen
doe de boter of olijfolie in de pan
bak hiermee de hamlappen en de uien lichtbruin
voeg als het vlees lichtbruin is het bakken de teentjes knoflook, de ketjap, sambal en de tomatenpuree toe
roer dit goed door elkaar
voeg hierna het perziksap en een glas water toe
laat dit 15 a 20 minuten sudderen tot het vlees gaar is
als het vlees gaar is dan aanlengen met de allesbinder zodat een en ander een smeuig geheel is geworden
ondertussen ook de rijst koken

Serveertip

Neem een groot bord en schep rijst in het midden
de saus eroverheen
perzikmootjes rond de rijst drapperen
eventueel kan je hierbij nog kroepoek of casave eten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tinybart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tinybart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top