Ribkarbonade Met Mosterd-Tijmsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 ribkarbonades, zout, peper, 75 g boter of margarine, 1 fijngesneden sjalotje, 2 dl vleesbouillon van tablet, 3 takjes tijm, 2 el mosterd, 2 tl honing, 4 el creme fraiche
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit 50 g boter en bak hierin de karbonades aan beide kanten in 3-4 min. bruin. Laat ze daarna nog ca. 12 min. zachtjes bakken. Verhit in een andere pan 25 g boter en bak hierin de sjalot ca. 5 min. Schenk de bouillon erbij. Voeg 2 takjes tijm, mosterd en honing toe en laat het mengsel op laag vuur ca. 10 min. zachtjes stoven. Verwijder de takjes tijm. Voeg de creme fraiche en de blaadjes van het 3e takje tijm toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer de saus bij de karbonade.

Serveertip

Lekker met aardappel-knolselderijpuree (zie recept op mijn pagina).

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

harmony avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten