Ribkarbonade Met Mosterd-Tijmsaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
4 ribkarbonades, zout, peper, 75 g boter of margarine, 1 fijngesneden sjalotje, 2 dl vleesbouillon van tablet, 3 takjes tijm, 2 el mosterd, 2 tl honing, 4 el creme fraicheBereidingswijze
Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit 50 g boter en bak hierin de karbonades aan beide kanten in 3-4 min. bruin. Laat ze daarna nog ca. 12 min. zachtjes bakken. Verhit in een andere pan 25 g boter en bak hierin de sjalot ca. 5 min. Schenk de bouillon erbij. Voeg 2 takjes tijm, mosterd en honing toe en laat het mengsel op laag vuur ca. 10 min. zachtjes stoven. Verwijder de takjes tijm. Voeg de creme fraiche en de blaadjes van het 3e takje tijm toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer de saus bij de karbonade.
Serveertip
Lekker met aardappel-knolselderijpuree (zie recept op mijn pagina).