1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Garnalen
  6. garnalen cocktail

garnalen cocktail

  • Nederlands, Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-11-2000

Ingrediënten 4 personen


300 gram Hollandse garnalen,3/4 dl room,10 eetlepels fritessaus,2 eetlepels cognac,2 eetlepels sherry,3 eetlepels tomatenketchup,1 theelepel zeer fijn gehakte gember,citroensap,worcestersaus,witte peper uit de molen,paprikapoeder,kleine blaadjes kropsla,4 plukjes peterselie,citroen.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de garnalen zeer zorgvuldig, daarna goed droog deppen. Klop de slagroom op tot deze half vloeibaar is. Roer de fritessaus,cognac,sherry,de tomatenketchup en de gember door de room. Proef de saus en maak die pikant van smaak met citroensap,worcestersaus,peper en paprikapoeder, Leg korte tijd voor het serveren de blaadjes sla in de glazen. Schep de garnalen door de helft van de pikante saus. Verdeel de garnalen over de glazen en schep er de rest van de cocktailsaus overheen. Garneer de cocktails met het groen en de schijfjes citroen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top