Fruitcake

  • Engels, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2000

(Lekker bij een high tea)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
175 gram gedroogde abrikozen, 75 gram pecannoten, 175 gram gekonfijte kersen, 1 kleine sinaasappel, 175 gram zachte boter, 3 eieren, 175 gram bloem, 2 thl. bakpoeder, 1 thl. kaneelpoeder, zout, 1/2 thl. gemalen kruidnagel, 175 gram rozijnen, 75 gram blanke amandelen, 6 el sinaasappelsap (of whisky) 200 gram witte chocolade
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Bereidingswijze

Hak de abrikozen en de pecannoten fijn. Halveer de gekonfijte kersen. Boen de sinaasappel onder warm water schoon. Rasp de oranje schil dun af. Klop de boter met de suiker licht en romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop na elk ei het beslag goed door. Spatel de bloem met het bakpoeder, een mespunt zout, het kaneelpoeder en de gemalen kruidnagel door het beslag. Voeg de abrikozen, de pecannoten, de gekonfijte kersen, de rozijnen, de amandelen, de sinaasappelrasp en het sap (of de whisky) toe en spatel alles luchtig door het beslag. Doe het mengsel over in een ingevette tulbandvorm (22 cm. doorsnee) en bak de cake in de voorverwarmde oven in ca. 1 uur gaar. Laat de cake helemaal afkoelen. Breek de chocolade boven een pannetje in stukjes. Zet het pannetje in een iets grotere pan met kokend water en laat de chocolade smelten (au bain Marie). Schep 8 lepeltjes van de gesmolten chocolade op een stuk bakpapier en trek er met een satestokje punten uit zodat er sterren ontstaan. Schenk de rest van het chocoladeglazuur over de cake. Strijk het met een natgemaakt mes uit zodat het een beetje van de cake afloopt. Laat het drogen totdat het bijna hard is. Prik met een scherp puntig mesje 8 gleufjes in de cake en zet de sterretjes erin.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten