1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. polenta met romige paddestoelensaus

polenta met romige paddestoelensaus

Door: orphan

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-11-2000

Ingrediënten 4 personen


300 gr instantpolenta, 2 tl zout.
Voor de paddestoelensaus:
20 gr gedroogde wilde paddestoelen, 2 eetl. olijfolie, 4 teentjes knoflook grof gesneden, 1 kg kleine champignons of kastanjechampignons of een cominatie van beide in dikke plakjes, 1 eetl tomatenpuree, 2 tl gedroogde tijm, 1/2 dl rode wijn, 5 tl cognac en zout / zwarte peper,
Garneer met:
fijngesneden peterselie en takjes tijm.



Een luxe gerecht van Readers Digest. 377 Kcal p.p.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng een ketel water aan de kook. Doe de gedroogde paddestoelen in ee vuurvast schaaltje, bedek ze met kokend water en laat ze 30 minuten weken.
2. Verhit intussen de olijfolie in een grote pan of halfhoog vuur. Roerbak de knoflook 15 sec., voeg de verse paddestoelen toe en roerbak 10 min. tot ze zacht en gaar zijn.
3. Zeef het weekwater van de gedroogde paddestoelen door een fijne zeef, bekleed met een doekje of keukenpapier, en doe 2 dl hiervan bij de champignons in de pan.
4. Snijd de geweekte paddestoelen grof en doe ze met de tomatenpuree, tijm, wijn en cognac bij de champignons. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat het in de gesloten pan 20 min. pruttelen tot het een dunne, zeer geurige saus is.
5. Doe intussen de polenta met zout in een grote pan en giet er al roerend 1,4 liter koud water bij, zorg dat er geen klontjes ontstaan. Breng de polenta aan de kook en laat hem onder regelmatig roeren 10 min. koken tot de pap stevig maar niet echt stijf is.
6. Schep op 4 borden enkele lepels polenta, schep de paddestoelensaus ernaast en garneer met peterselie en tijm.

Serveertip

In dit luxe gerecht wordt de klassieke Italiaanse maisgriesmeel geserveerd met een donkere saus van gedroogde en verse paddestoelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top