1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. petjil

petjil

Door: sarelly

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 13-11-2000

Ingrediënten 4 personen



500 gram broccolli
500 gram spits kool
500 gram tauge
500 gram sperziebonen
1 komkommer


Verder heb je nodig







Petjil is een variant van Gado-Gado en is zeer populair onder de surinaamse bevolking en is van origine een javaanse gerecht. Samenstelling van verschillende groenten met hete pindasaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

 Snij de groenten en zet ze op met zoveel water dat ze net onderstaan.
 Bestrooi ze vervolgens met zout en peper.
 Kook de groenten knapperig in ongeveer 10 minuten. De spitskool 2 min. in kokend water.
 De tauge in 2 minuten.
 Giet alles af en laat wat afkoelen.

Serveertip

Serveer met hete pindasaus en rijst.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sarelly
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top