baka bana

  • Surinaams, Tussendoortje
  • 10-20 min.

Gebakken kookbananen in deeg

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
ruim voor 4 personen
2 rijpe kookbananen (zijn grote bananen. toko)
2 kopjes bloem
Zout 1 tot 2 theelepeltjes.
kopje lauw water of spa rood
plantaardige olie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

 Ontdoe de bananen van hun schil: snijdt eerst de punten, onder en boven eraf en kerf de schil in de lengte in, nu kunnen de repen schil makkelijk verwijderd worden. Snijdt de bananen in drie delen, daarna over de lengte dikke repen maken.
 maak van de bloem het zout en het water of spa een niet al te dun beslag.

Bereidingswijze

 Plaats een bakpan op het vuur met de olie.
 Dompel de stukjes banaan in het beslag
 bak ze in de hete olie tot een mooie lichtbruine korst te zien is.
 Dit heet in suriname baka bana. Serveer ze met hete pindasaus
 Er is ook een variant mogelijk. de banaan gewoon bakken.
 Lekker gedurende de hele dag als tussendoortje.

Serveertip

met hete pindasaus



Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sarelly avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten