baka bana
- Surinaams, Tussendoortje
- 10-20 min.
Gebakken kookbananen in deeg
Ingrediënten 4 personen
ruim voor 4 personen2 rijpe kookbananen (zijn grote bananen. toko)
2 kopjes bloem
Zout 1 tot 2 theelepeltjes.
kopje lauw water of spa rood
plantaardige olie.
Benodigdheden
Voorbereiding
Ontdoe de bananen van hun schil: snijdt eerst de punten, onder en boven eraf en kerf de schil in de lengte in, nu kunnen de repen schil makkelijk verwijderd worden. Snijdt de bananen in drie delen, daarna over de lengte dikke repen maken.
maak van de bloem het zout en het water of spa een niet al te dun beslag.
Bereidingswijze
Plaats een bakpan op het vuur met de olie.
Dompel de stukjes banaan in het beslag
bak ze in de hete olie tot een mooie lichtbruine korst te zien is.
Dit heet in suriname baka bana. Serveer ze met hete pindasaus
Er is ook een variant mogelijk. de banaan gewoon bakken.
Lekker gedurende de hele dag als tussendoortje.
Serveertip
met hete pindasaus