1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Boterkoek
  5. Boterkoek

Boterkoek

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-11-2000

Ingrediënten


250 gr bloem
200 gr lichtbruine basterdsuiker
mespunt zout
225 gr roomboter
melk om de ovenkant mee te bestrijken



Boterkoek zoals oma die maakte

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 240?C
zeef bloem,zout en suiker in een kom.
Doe de in stukje gesneden boter erij en kneed tot een samenhangend deeg.
Vorm er een bal van en leg die in een vorm (24 cm) en druk het deeg in de vorm (vochtige hand)
Trek met een vork een streepjes patroon en smeer dun in met melk.
Bak af in 15 min.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koekie1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koekie1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top