lamskorma

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-11-2000

Een Indiase manier om lamsvlees klaar te maken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eetlepels olie

1 middelgrote ui in dunne schijfjes

1 kaneelstokje van 2.5 cm

6 kruidnagels

6 kleine kardamomzaden

1 laurierblad

1 grote theelepel zwart komijnzaad

2 grote theelepels gemberpasta of geraspte gember

1 grote theelepel knoflookpasta

450 gram lamsvlees in blokjes gesneden

1 mespuntje cayennepeper

1 theelepel gemalen koriander

2 theelepels gemalen komijn

1/2 theelepel gemalen koenjit

1 bekertje Bulgaarse yoghurt

175 ml water

zout naar smaak

evt wat korianderblad

1 eetlepel gemalen amandelen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Knoflookpasta en gemberpasta zijn kant en klaar te koop in Toko's.
Je kunt het ook zelf maken of gewoon twee teentjes knoflook persen en de gember heel fijn snijden

Bereidingswijze

Bak de ui in de olie tot hij goudbruin is.
Voeg de kaneel, kruidnagelen, het laurierblad en het zwarte komijn zaad toe.
Bak even door en voeg dan de knoflookpasta en gemberpasta toe
Roer even door en voeg de blokjes lamsvlees toe en strooi de cayennepeper, korianderpeoder, komijnpoeder en de koenjit er overheen.
Goed door elkaar mengen en dan de yoghurt erbij doen.
Laat 15 minuten koken en voeg dan het water toe.
Laat het zachtjes stoven voor 40 minuten of tot het lamsvlees gaar is.
Op het laatste moment het fijngesneden korianderblad toevoegen en de gemalen amandelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten