1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Chinees Varkensvlees

Chinees Varkensvlees

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2000

Ingrediënten 4 personen


** 500 gr. varkensvlees ** 2 tenen knoflook ** 1,5 theel. chinese kruiden (5-kruidenpoeder) ** 1,5 theel. zout ** 6 eetl. sherry ** 6 eetl. sojasaus ** 1 grote ui ** 1/2 blikje bamboespruiten ** 1 blik papaja ** 3 bolletjes stemgember ** 100 gr. champignons (vers) ** 100 gr. tauge


Verder heb je nodig


Romertopf ** Oven


Calorie-arm. Een gerecht dat volkomen zonder vet wordt gemaakt en ook nog voortreffelijk smaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Romertopf, ook het deksel, voor het gebruik 10 minuten onder water zetten en laten uitlekken.

Bereidingswijze

Het vlees in smalle reepjes snijden. De ui in halve ringen snijden. Champignons schoonvegen en in niet te dunne plakjes snijden. Dit alles met de chinese kruiden, zout, knoflook uit de pers, sherry, sojasaus goed dooreen gemengd in de uitgelekte Romertopf leggen. Zet de Romertopf met het deksel erop in de KOUDE oven, stel deze in op gasstand 5 (220?C) en ? 30 minuten laten trekken. Intussen de bamboespruiten in smalle repen snijden, de gember klein snijden, maar nog beter is het de gember ook door de knoflookpers te doen, je hebt dan nog meer smaak van de gember. De papaja uit laten lekken.

Na 30 minuten deze ingredienten toevoegen bij het vleesmengsel. Deksel op de Romertopf doen en terug in de oven zetten en nog 70 minuten laten staan. Na 40 minuten kan de oven terug op gasstand 3 (180?C) Neem de laatste 15 minuten de deksel eraf, zodat het vlees kleur kan krijgen.

Serveertip

Serveren met goed drooggekookte rijst en een koel glas bier.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carla_s_c


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carla_s_c
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top