1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Pom

Pom

Door: monica_s

  • Multi-cultureel, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-11-2000

Ingrediënten


2tajes(renz), 1/2 pakje roomboter, ketchup, veel selderij, 4 kuikenbouten, 1 1/2 eetl. picallilysaus, 5 theel. pruimensaus(plumsauce),3 eetl. suiker, zout, zw. peper naar smaak, 1 glas sinaasappelsap, beetje citroensap, kruiden, uien, knoflook, tomaten
ketjap



Surinaams gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Tajes avond van tevoren laten ontdooien in een bak.
Kip schoonmaken met water en azijn. Vel eraf halen. Kip in stukken hakken en in bak doen. Insmeren met kruiden en zoete ketjap. ( kruiden: maggieblokje, zout, aromat, paprikapoeder, zwarte peper)
Uien snipperen, knoflook persen, veel tomaten snijden. Alles bij de kip doen.

Bereidingswijze

Olie in pan verhitten, kip en ingredienten erbij doen. Als kip bruin is, water en ketjap erbi, een uur later sudderen,. Kip pluizen en jus bewaren.
In pan roomboter heet laten worden, ketchup erbij en roeren.
Boj de tajes (ontdooid) de boter en ketchup erdoor roeren. Jus van dekip erbij. Pruimensaua, suiker, citoen- en sinaasappelsap, picallily erbij doen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Selderij er fijn gehakt bij.De saus moet dikker zijn dan vla.
Ovenblik invetten met roomboter. Laag tajes-saus erin, laag kip, laag tajes-saus.Hierover nog rest jus.
dit in oven zetten. Gasoven 15 min. op stand 6, daarna ong. 1 uur en 40 min. op stand 3.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van monica_s
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top