1. Home
  2. Recepten
  3. Franse kaas
  4. Franse tomatentaart van Guylaine

Franse tomatentaart van Guylaine

Franse tomatentaart van Guylaine
Franse tomatentaart van Guylaine
Franse tomatentaart van Guylaine
Franse tomatentaart van Guylaine
  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-11-2000

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -
200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Een pizzavorm met antikleeflaag en gaatjes - een kaasrasp

Voorbereiding

Ontrol het deeg en leg het in de vorm. Snijd de ongepelde tomaten in schijven van een dikke centimeter, maar gooi het bovenste en onderste laagje weg. Rasp de Gruyerekaas. Verwarm de oven voor op 200? C.

Bereidingswijze

Strijk een dun laagje mosterd over de deegbodem. Bedek dit los met een flinke laag geraspte Gruyere of Comte. Leg daarop in een laag de tomatenschijven en zorg ervoor dat ze zoveel mogelijk tegen elkaar aanpassen. Bestrooi met peper, zout en Provencaalse kruiden. Bedruppel naar smaak met pikante olijfolie. Schuif de taart op de onderste richel in de oven op stand onder- en bovenwarmte en laat in 30-35 minuten of meer indien nodig gaar en krokant bakken.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Schuif de taart op een platte serveerschotel, snij ze in vieren met een scherp mes en serveer meteen. Zaaaaaalig !!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken


Reacties (98)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top