1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Selderijsalade
  6. Dadel-Selderijsalade

Dadel-Selderijsalade

  • Internationaal, Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-11-2000

Ingrediënten 4 personen


6 dunne stengels bleekselderij,1 komkommer,worcestersaus,1 zachtzure appel,1 handpeer,2 eetlepels citroensap,4 gekonfijte dadels,3 gepelde walnoten,75 gram kwark,5 eetlepels room,3 eetlepels kruidenazijn,3 eetlepels honing,1 eetlepel zeer fijn gesnipperd selderijgroen,1/2 theelepel rode paprikapoeder,witte peper uit de molen,enkele gewassen ijsbergslablaadjes.Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd van de selderijstengels het onderste stuk en het groen af. Was de stengels zeer goed. Schil desgewenst de groene komkommer. Verwijder aan weerszijden van de komkommer een punt af en snijd die in blokjes van 4 cm.
Doe de selderij en komkommer in een pan. Sprenkel daar 2 eetelepels worcsestersaus in en giet zoveel kokend water in de pan dat de inhoud bijna onder water staat. Laat het water weer koken en giet na 2 minuten de selderij en de komkommer in het vergiet goed af. Was en droog de appel en de peer. Boor en schil ze en snijd ze overlangs in smalle partjes. Besprenkel die met het sap. Was de dadels met warm water. Snijd de dadels overlangs open en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees over langs in partjes.(stroop van verse dadels eerst de schil af)
Houd 2 halve walnoten voor de garnering apart en hak deze in kleine stukjes. Roer van de kwark met de room en de azijn een gladde saus. Voeg de gesnipperde selderij en de fijn gesneden paprika toe. Maak de slasaus naar smaak af met de honing,worcsestersaus,peper en zout. Schep de selderij met de komkommer,appel,peer,stukjes noot en dadel door elkaar. Leg de ijsbergsla in de slabak en schep hier de dadel-selderijsalade op. Giet de slasaus over de salade en garneer met de halve walnootjes.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

U kunt ook andere zuidvruchten gebruiken, zoals rozijnen en krenten.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijacaro


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijacaro
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top