Vispotje

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 11-11-2000

een snelle, makkelijke visschotel met een zuidelijk tintje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr. visfilet (kabeljouw, koolvis, heek)
1 courgette, 1 paprika, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 potje creme fraiche, 100 gr.geraspte kaas, paneermeel, zout en peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote ovenschaal

Voorbereiding

Vermeng de gezeefde tomaten met driekwart van de creme fraiche. Pers er de twee tenen knoflook in uit. Doe de helft van deze massa in een ovenschaal. Snij de groeten fijn en voeg ze bij de gezeefde tomatenmassa
in de ovenschaal. Bestrooi de visfilets met zout en peper en leg ze ook in de schaal. Giet de rest van de tomatensaus over de visfilets. Vermeng de geraspte kaas met de paneermeel en het laatste restje creme fraiche en verdeel dit over de inhoud van de ovenschaal.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet drie kwartier in de oven.
Kan ook in de combitron (ca. 30 minuten op ontdooistand met 200 graden ).

Serveertip

Wij eten er stokbrood of tagilatelli bij en een bak frisse sla.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

renecas avatar
renecas 09-04-2021

Erg lekker🤗. Ik heb de vis nog "bijgekruid" met Sichuanpeper! Staat nu bij mijn favoriete recepten!

mikoo avatar
mikoo 22-10-2012

Dit was lekkerder dan verwacht. Ik heb er nog venkelknol en wat verse kruiden aan toegevoegd. En ik had nog wat pecorino over, wat ik gemengd heb met de geraspte belegen kaas. Dat laatste voegde niets toe, maar de venkel en kruiden waren er heerlijk bij. Ook de kinderen (1 en 7 jaar) hebben goed gegeten.

Cabreira avatar
Cabreira 07-11-2010

crème fraîche bestaat hier niet

whats_for_dinner avatar
whats_for_dinner 15-02-2001

Beste Amandelboompje. DIT was een ware culinaire verrassing. Uitgekozen vanwege weinig voorbereidingstijd. Werkelijk een fantastische smaak. Je hebt 5 mensen laten genieten. Bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten