Vispotje
- Portugees, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 11-11-2000
een snelle, makkelijke visschotel met een zuidelijk tintje
Ingrediënten 4 personen
600 gr. visfilet (kabeljouw, koolvis, heek)1 courgette, 1 paprika, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 potje creme fraiche, 100 gr.geraspte kaas, paneermeel, zout en peper.
Benodigdheden
grote ovenschaalVoorbereiding
Vermeng de gezeefde tomaten met driekwart van de creme fraiche. Pers er de twee tenen knoflook in uit. Doe de helft van deze massa in een ovenschaal. Snij de groeten fijn en voeg ze bij de gezeefde tomatenmassa
in de ovenschaal. Bestrooi de visfilets met zout en peper en leg ze ook in de schaal. Giet de rest van de tomatensaus over de visfilets. Vermeng de geraspte kaas met de paneermeel en het laatste restje creme fraiche en verdeel dit over de inhoud van de ovenschaal.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet drie kwartier in de oven.
Kan ook in de combitron (ca. 30 minuten op ontdooistand met 200 graden ).
Serveertip
Wij eten er stokbrood of tagilatelli bij en een bak frisse sla.
Laatste reacties
Erg lekker🤗. Ik heb de vis nog "bijgekruid" met Sichuanpeper! Staat nu bij mijn favoriete recepten!
Dit was lekkerder dan verwacht. Ik heb er nog venkelknol en wat verse kruiden aan toegevoegd. En ik had nog wat pecorino over, wat ik gemengd heb met de geraspte belegen kaas. Dat laatste voegde niets toe, maar de venkel en kruiden waren er heerlijk bij. Ook de kinderen (1 en 7 jaar) hebben goed gegeten.
crème fraîche bestaat hier niet
Beste Amandelboompje. DIT was een ware culinaire verrassing. Uitgekozen vanwege weinig voorbereidingstijd. Werkelijk een fantastische smaak. Je hebt 5 mensen laten genieten. Bedankt!