lemon meringue pie

  • Engels, Banket
  • 30-60 min.
  • lemon meringue pie

    Lemon meringue pie

    Lemon meringue pie

Lekkere taart voor een high tea of als nagerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Zoet deeg:
200 gr. gezeefde bloem
50 gr. suiker
125 gr. harde boter
1 ei
snufje zout

Voor de lemon curd:
125 ml water
100 gr. suiker
25 gr. ma?zena
25 gr. boter
1 citroen
2 eigelen

Voor de meringue:
4 eiwitten
200 gr. basterd suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakring van 20/22 cm
processor
handmixer

Voorbereiding

- citroen persen en citroenschil fijnsnijden
- oven voorverwarmen op 220 graden

Bereidingswijze

Zoet deeg:
- bloem, zout en suiker in processor doen
- de boter in wat kleine stukjes erbij doen
- het geheel laten ronddraaien totdat het op
hele kleine kruimeltjes lijkt
- dan het ei erbij doen en even laten
ronddraaien tot dat het geheel pakt
- overdoen in kom en met de hand tot een bal
vormen
- deeg in bakkring doen en blind afbakken

lemon curd:
- water, suiker, fijn gesneden
citroenschilletjes en sap van 1 citroen
tot stroop koken
- roer de ma?zena met een klein beetje water
tot een papje en kook dot even mee in de
stroop
- van het vuur halen, de boter toevoegen en
de eigelen er doorheen kloppen
- dit in de bakvorm gieten en laten afkoelen
totdat het stevig is

meringeu:
- zorgen dat er geen geel zit bij de
eitwitten en dat de eieren vers zijn
- zorgen dat de kom en alle andere
onderdelen zeer schoon zijn, vetvrij en
het
- eiwitten stijf kloppen
- de suiker erover sprenkelen en er doorheen
mixen
- de meringue op de lemon curd spuiten en
dit even in de oven (220 graden) een kleur
laten krijgen


Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

saskija avatar
saskija

Doorsturen

Home Recepten