lemon meringue pie

  • Engels, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-2000

Lekkere taart voor een high tea of als nagerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Zoet deeg:
200 gr. gezeefde bloem
50 gr. suiker
125 gr. harde boter
1 ei
snufje zout

Voor de lemon curd:
125 ml water
100 gr. suiker
25 gr. ma?zena
25 gr. boter
1 citroen
2 eigelen

Voor de meringue:
4 eiwitten
200 gr. basterd suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakring van 20/22 cm
processor
handmixer

Voorbereiding

- citroen persen en citroenschil fijnsnijden
- oven voorverwarmen op 220 graden

Bereidingswijze

Zoet deeg:
- bloem, zout en suiker in processor doen
- de boter in wat kleine stukjes erbij doen
- het geheel laten ronddraaien totdat het op
hele kleine kruimeltjes lijkt
- dan het ei erbij doen en even laten
ronddraaien tot dat het geheel pakt
- overdoen in kom en met de hand tot een bal
vormen
- deeg in bakkring doen en blind afbakken

lemon curd:
- water, suiker, fijn gesneden
citroenschilletjes en sap van 1 citroen
tot stroop koken
- roer de ma?zena met een klein beetje water
tot een papje en kook dot even mee in de
stroop
- van het vuur halen, de boter toevoegen en
de eigelen er doorheen kloppen
- dit in de bakvorm gieten en laten afkoelen
totdat het stevig is

meringeu:
- zorgen dat er geen geel zit bij de
eitwitten en dat de eieren vers zijn
- zorgen dat de kom en alle andere
onderdelen zeer schoon zijn, vetvrij en
het
- eiwitten stijf kloppen
- de suiker erover sprenkelen en er doorheen
mixen
- de meringue op de lemon curd spuiten en
dit even in de oven (220 graden) een kleur
laten krijgen


Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Marjan279 avatar
Marjan279 09-02-2014

Ik heb de taart geprobeerd, maar het was helaas geen succes :( de lemon curd was heel dun gebleven ondanks lang inkoken en extra maizena.. Ik heb het toch gebruikt en toen ik de taart na het bakken met de geklopte eiwitten af liet koelen viel de merenguelaag helemaal uit elkaar.. Heb je hier misschien een oplossing voor?

Marjan279 avatar
Marjan279 09-02-2014

Het maakt niet uit dat de eiwitten niet compleet gaar zijn. Er wordt in heel veel desserts (rauw) opgeklopt eiwit gebruikt, bijv. tiramisu!

StaySail avatar
StaySail 04-02-2014

Hej, Als het eiwit alleen een kleur moet krijgen bij 220°C dan komt de kerntemp niet boven de veilige temp. Je hebt dus een soort rauw eiwit op je koek en je curd en onder een mooie korst met punten van je eiwit. Wat dan met HACCP?

Carlisle avatar
Carlisle 07-03-2013

Hoe lang moet het deeg gebakken worden?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten