Chinese tomatensoep

  • Chinees, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-11-2000

Deze soep benadert echt de smaak van "de echte" Chinese tomatensoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 potje kippenbouillon
1 tablet kippenbouillon
1 halve kipfilet
1000 ml water
2 kleine blikjes tomatenpuree a 65 gram
1 dunne prei
1 kleine wortel
4 el tomatenketchup
1 el azijn
1 el suiker
2 el ketjap manis
6 el appelmoes
peper, zout
1 mespunt gemberpoeder
maizena of agar-agar (evt.)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank
mes
garde

Voorbereiding

Kook de kipfilet gaar in de bouillon waaraan de tablet bouillon en het water is toegevoegd.

Bereidingswijze

Was de prei en snij deze in dunne ringen.
Schrap de wortel en snij deze in hele dunne reepjes.
Haal de kipfilet uit de pan en snij hem in kleine blokjes.
Voeg de prei aan de bouillon toe en doe de puree, ketchup, suiker, azijn, ketjap en de appelmoes erbij.
Als de prei beetgaar is, de blokjes kipfilet terug bij de soep doen. De gemberpoeder erbij doen en de soep op smaak maken met zout en peper.
Als u van gebonden soep houdt kunt u met een maizenapapje of wat agar agar de soep binden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten