1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Parelhoen met zuurkoolappels

Parelhoen met zuurkoolappels

Door: goliath

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-11-2000

Ingrediënten 4 personen


1 parelhoen, 1,5 kg
- 50 gr gerookt spek, in plakjes
- weinig zout
- witte peper uit de molen
- oregano
- roze peperkorrels
- olijfolie
- boter
- 1 kg zachtzure appels, Elstar
- 500 gr zuurkool
- 50 gr gewelde blanke rozijnen
- 50 gr gerookte spekblokjes
- 1 glas witte wijn



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Strooi wat zout, peper en oregano op en in het parelhoen.
Wrijf het vel in met olijfolie en strooi er peper en oregano op.
Met bindtouw de plakjes spek over de borst vastzetten en het hoen opbinden.
In ca. 40 min. in een Braadpan met een royale klont boter rondom bruinbraden en regelmatig bedruipen.
Snijd ondertussen de kapjes van de appels en hol ze uit, het vruchtvlees in blokjes snijden.
Bak de spekblokjes zachtjes uit, voeg de zuurkool toe en als deze warm is ook de appelblokjes, rozijnen en roze peperkorrels.
Blus het geheel af met witte wijn.
Vul de holle appels met het koolmengsel.
Leg het hoen in een beboterde ovenschaal te midden van de gevulde appels, waar een klontje boter op wordt gelegd.
Zuurkoolvocht en braadvocht uit de pan erbij gieten en ongeveer 20 min. in een tot 190 Gr.C. voorverwarmde oven schuiven, af en toe bedruipen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top