1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gehakttaart Met Perzik

Gehakttaart Met Perzik

Door: orphan

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2000

Ingrediënten 4 personen


- 250 - 300 gr rundergehakt
- 1 gesnipperde ui
- kleine prei in smalle ringen
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 blik halve perzik op lichte siroop (helft in stukjes, andere helften heel laten)
- 1,5 eetlepel shoarmakruiden
- eventueel wat zout, peper en/of vetsin - pakje bladerdeeg
- 2 losgeklopte eieren
- lage taartschaal of een glazen Ovenschaal



Verder heb je nodig


Oven, ovenschaal, mesje, vork, Snijplank, kommetje


Taart met hartige vulling en het frisse van perzik.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 220 graden Celcius. Vet de (taart)schaal in en bekleed het met bladerdeeg. Prik in de bodem met een vork gaatjes.

Bereidingswijze

Bak het gehakt in een pan en voeg later de gesnipperde ui, gesneden prei, uitgeperste knoflook, stukjes perzik en shoarmakruiden toe. Je kunt eventueel ook extra kruiden met zout, peper en vetsin. Als het geheel gebakken is van het vuur nemen en de 2 losgeklopte eieren erdoor mengen. Schep het gehaktmengsel bovenop de bladerdeeg en bak in de oven in ongeveer een half uurtje gaar. Daarna de overgebleven perzikhelften er bovenop leggen en nog 5 minuutjes afbakken.

Je kunt ook croissantdeeg gebruiken.

Serveertip

Je kunt er nog een frisse salade bijdoen.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top