gestoofde koolvis met prei
- Nederlands,
- 0-10 min.
- Geplaatst op 10-11-2000
Gestoofde koolvis met prei voor 4 personen .
Ingrediënten 4 personen
Ingredienten600 g koolvisfilet
zout
peper
2 theelepels citroensap
2 uien
3 preien
3 tomaten
45 g boter of margarine
1 kruidenbouillontablet
Bereidingswijze
Bereiding (30 minuten)
Koolvis in 4 stukken snijden. Stukken vis bestrooien met zout en peper en besprenkelen met citroensap. Uien pellen en snipperen. Prei schoonmaken en in ringen snijden. Tomaten aan onderzijde inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen. Tomaten in blokjes snijden. In hapjespan boter verhitten en ui en prei ca. 5 minuten fruiten. Stukken tomaat toevoegen, ca. 1 minuut meefruiten en zoveel water hierbij schenken tot alles onder staat. Bouillontablet boven pan verkruimelen en roeren tot tablet is opgelost. Vis in pan leggen en met deksel schuin op pan in ca. 6 minuten zachtjes gaarstoven. Serveren met (zilvervlies)rijst.
Serveertip
Bevat per eenpersoonsportie
Kilocalorieen 275
Eiwit 35 gram
Vet 13 gram
Koolhydraten 5 gram
Wijnadvies
Fruitige, wat kruidige witte wijnen
Lichte, frisse, fruitige witte wijnen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties