Vispotje In De Romertopf
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekkere visschotel, te varieren met kabeljauw, wijting, zalm, garnalen,...
Ingrediënten 4 personen
visfilet (kabeljauw, wijting,...)zeevruchtenmengeling
room
ajuin
champignons
krielaardappeltjes
kerrie
look
Benodigdheden
romertopf
Voorbereiding
romertopf min. 15 min in koud water zetten
Bereidingswijze
Maak een mengeling van de champignons in blokjes, de aardappeltjes in blokjes, gesnipperde ajuin, geperste look, een beetje olijfolie en het kerriepoeder. Goed door elkaar husselen.
De vis smeer je in met citroensap en wat zout en snij je in repen
Beleg de romertopf met een laagje mengeling, daarna de vis erop, daarna weer de rest van de mengeling. Eventueel wat geraspte kaas er bovenop.
Overgieten met de room.
In een niet-voorverwarmde oven zetten en een 45 minuten laten smoren op het heetste.
Serveertip
De aardappelen kun je eventueel weglaten en vervangen door brood of rijst.