Vispotje In De Romertopf

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Lekkere visschotel, te varieren met kabeljauw, wijting, zalm, garnalen,...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
visfilet (kabeljauw, wijting,...)
zeevruchtenmengeling
room
ajuin
champignons
krielaardappeltjes
kerrie
look
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

romertopf

Voorbereiding

romertopf min. 15 min in koud water zetten

Bereidingswijze

Maak een mengeling van de champignons in blokjes, de aardappeltjes in blokjes, gesnipperde ajuin, geperste look, een beetje olijfolie en het kerriepoeder. Goed door elkaar husselen.
De vis smeer je in met citroensap en wat zout en snij je in repen
Beleg de romertopf met een laagje mengeling, daarna de vis erop, daarna weer de rest van de mengeling. Eventueel wat geraspte kaas er bovenop.
Overgieten met de room.
In een niet-voorverwarmde oven zetten en een 45 minuten laten smoren op het heetste.

Serveertip

De aardappelen kun je eventueel weglaten en vervangen door brood of rijst.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

miekatoen avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten