1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Opor Ajam

Opor Ajam

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-11-2000

Ingrediënten 4 personen


Kipfilet of drumsticks - citroensap - zout - 1 theel knoflook - 1 theel laos - 1 theel koenjit of koenir - 1/2 theel sambal - 1/2 theel sereh - 2 theel ketoembar - 2 goudbouillonblokjes - 1 grote ui - 8 kemiriepitten



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kip in stukjes snijden en goed inwrijven met citroensap en zout en lichtbruin bakken - intussen 1 grote ui fijnsnijden, kemeriepitten fijnstampen en vermengen met knoflook, laos, koenjit, ketoembar, sereh, sambal en bouillonblokjes - al deze ingredienten ongeveer 8 minuten fruiten in 6 a 8 eetl slaolie - daarna toevoegen 1 a 1 1/2 kopje water en de bruin gebakken stukken kip en wat peper en zout naar smaak - deksel op de pan en gaar laten sudderen op een laag vuur.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daylie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daylie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top