Okersoep
- Surinaams, Soep
- 20-30 min.
Okersoep kun je vergelijken met de nederlandse groentensoep. Okers zijn langwerpige groene vruchten en lijken op augurken. Het bevat pitjes die na het koken roze van kleur worden. De antroewa lijkt op grote groene tomaten en is een beetje bitter van smaak.
Voorbereiding
Kook de zoutvlees 15 minuten uit en snijdt het daarna in stukken.
Bereidingswijze
Zet het soepvlees en/of de droge vis met de fijngehakte selderij en de piment korrels op, trek hiervan op een laag afgestelde warmtebroen in 1 1/2 liter water een krachtige bouillon. Snipper de ui en ontdoe de antroewa's van hun kroon en snijdt ze in vieren. De okers kunnen in ringen gesneden worden, maar mogen ook heel blijven. Doe de groenten bij de bouillon. Laat de groenten 15 minuten doortrekken en voeg de spinazie, de bouillonblokjes en de peper toe. Laat de peper bovenin de pan liggen en let op dat het niet stuk kookt.
Serveertip
Serveer het met tomtom van rijst of groene en/of gele kookbananen
(tomtom van rijst: gekookte rijst in de vorm van een bolletje maken d.m.v. een kommetje)
Tomtom van groene en/of gele kookbananen: stamp de bananen fijn nadat die gekookt zijn en maak er bolletjes van)