Okersoep

  • Surinaams, Soep
  • 20-30 min.

Okersoep kun je vergelijken met de nederlandse groentensoep. Okers zijn langwerpige groene vruchten en lijken op augurken. Het bevat pitjes die na het koken roze van kleur worden. De antroewa lijkt op grote groene tomaten en is een beetje bitter van smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
100g zoutvlees, 200g soepvlees of droge vis, 2 takjes selderij, 1 ui, 10-12 okers, ? 5 piment korrels, 2 antroewa's, 250g diepvriesbladspinazie, 2 bouillonblokjes, 1 groene of halfrijpe madame jeanette peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de zoutvlees 15 minuten uit en snijdt het daarna in stukken.

Bereidingswijze

Zet het soepvlees en/of de droge vis met de fijngehakte selderij en de piment korrels op, trek hiervan op een laag afgestelde warmtebroen in 1 1/2 liter water een krachtige bouillon. Snipper de ui en ontdoe de antroewa's van hun kroon en snijdt ze in vieren. De okers kunnen in ringen gesneden worden, maar mogen ook heel blijven. Doe de groenten bij de bouillon. Laat de groenten 15 minuten doortrekken en voeg de spinazie, de bouillonblokjes en de peper toe. Laat de peper bovenin de pan liggen en let op dat het niet stuk kookt.

Serveertip

Serveer het met tomtom van rijst of groene en/of gele kookbananen
(tomtom van rijst: gekookte rijst in de vorm van een bolletje maken d.m.v. een kommetje)
Tomtom van groene en/of gele kookbananen: stamp de bananen fijn nadat die gekookt zijn en maak er bolletjes van)

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

doedie_a avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten