1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Rijstschotel

Rijstschotel

Door: stryx

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-11-2000

Ingrediënten 2 personen


250 gram (Risotto-)rijst , 2 tomaten, 1 blikje gepelde tomaten, tomatenbouillon en/of -puree, 1 ui, 4 knoflooktenen, olijfolie, 1 blik kidney-beans, 400 gram kipfilet, rozemarijn/oregamo of Italiaanse kruiden


Verder heb je nodig


Drie pannen ....


Een op geheel eigen wijze samengestelde Italiaanse risotto-schotel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de kipfilet in stukken en laat hem marineren in olijfolie en kruiden naar keuze (bv. rozemarijn, oregamo of Italiaanse kruiden).

Bereidingswijze

Bak in korte tijd de klein gesneden ui en de knoflooktenen met wat olijfolie. Voeg vervolgens de rijst toe en bak deze in ca. 3 minuten. Voeg vervolgens de gepelde tomaten met de bouillon toe en breng het geheel tot koken. Dreigt de rijst papperig te worden, voeg dan nog wat tomatenbouillon of tomatenpuree toe. Bak de overige groenten in een aparte schaal en voeg deze toe nadat de rijst gaar is.
Bak intussen de kipfilet gaar en voeg deze uiteindelijk aan het geheel toe.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stryx
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top