1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Pilaf

Pilaf

  • Turks,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-11-2000

Ingrediënten 4 personen


300 gram kipfilet
1 grote ui
1/2 knolselderij
1/2 zakje blanke rozijnen
1 blikje tomatenpuree
1 blik halve perziken (op siroop)
1 zakje dobbelsteentjes spek
1 theelepel sambal oelek
een scheutje ketjap asin
een beetje margarine
rijst



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Als eerste de rozijnen in lauwwarm water wellen. De ui fijnsnijden en bakken/fruiten in wat margarine. De kipfilet in hapklare stukken snijden en met de ui meebakken. Als de kipfilet enigszins gaar is, de gewelde rozijnen, in stukjes gesneden knoselderij, de tomatenpuree, dobbelsteentjes spek, ketjap, sambal en het vocht van de perziken erbij doen. Dit alles ongeveer 45 minuten tot een uur laten sudderen. Eventueel wat suikerwater toevoegen. De rijst koken. Vlak voordat de Pilaf opgediend wordt, de perziken in stukjes snijden en met de rest vermengen. Goed warm laten worden en dan smakelijk eten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remco_brandonekop


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remco_brandonekop
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top