Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Regionale keuken
  5. timbaal van kuikenborst in gelei

timbaal van kuikenborst in gelei

Door: bloemen4

  • Regionaal, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-11-2000

Ingrediënten 4 personen




1 kipfilet 3 ons,1 kleine wildpate,1/2 pakje bona,30 gr.gelantineblaadjes of poeder,4 grote mokka kopjes,1 eetlepel madeira,1glas kippenbouillon[Aldy],1 ltr dubbelgetrokken kippenbouillon,1 potje bosbessenjam,1 carambola2 sinaasappels,12 verse bosbessen
of diepvries,1 stronk witlof.


Verder heb je nodig


Staafmixer,spuitzak,theedoek,4 grote mokka kopjes.




Timbaal van kuikenborst in gelei gevuld met een mousse van wild,afgemaakt met een
bosbessensaus.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leng de kippenbouillon aan tot een liter en voeg de kuikenborsten er aan toe en maak ze gaar.Kuikenfilets laten afkoelen en bouillon passeren door theedoek en afbinden met de gelantine.Als de gelei hangend is de koude kopjes[liefst uit vriezer]door de gelei halen
en in de ijskast laten opstijven.Dit 3 keer
herhalen.De koude kuikenfilets in hele dunne plakjes snijden,en aan de binnenzijde van het kopje plakken.Een dun plakje carambola op de bodem van het kopje leggen

Bereidingswijze

Van de wildpate de bona en madeira maken wij een mousse[staafmixer]en met een spuitzak vullen wij de kopjes[alleen het hart].De rest opvullen met de gelei.Dit alles afgedekt bewaren in ijskast[12 uur]De bosbessenjam aanlengen met suikerwater,en de sinaasappel ontdoen van schil en de partjes eruit snijden.Van de witlof 8 blaadjes halen en de overgebleven carambole in dunne plakken snijden.Het bord opmaken met timbaal van kuikenborst,blaadjes witlof partjes sinaas plakjes carambola en verse bosbessen

Eet smakelijk. Wim.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bloemen4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top