1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Nasi goreng
  6. Nasi Goreng

Nasi Goreng

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-11-2000

Ingrediënten 2 personen


? pak witte rijst
1 pak groente- en kruiden- mix voor Nasi Speciaal
75 g tauge
150 g varkensvlees, in blokjes
peper, zout
50 g boter
200 g fijngesneden witte kool
1 grote ui, in stukjes
ketjap manis
sambal

(garnering:)75 g ham, in reepjes
spiegelei
bieslook
selderij



Nasi Goreng Speciaal
Altijd lekker, kan bijna niet mislukken.

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidt de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Was de tauge en verwijder de groene zaadhulsjes. Kruid het vlees naar smaak met zout en peper en bak het in 50 g boter in een braadpan snel bruin. Voeg 1,5 dl water, de mix en de groente toe en verhit het geheel al omscheppend ca. 1 minuut. Schep in gedeelten de rijst bij de mix met het vlees en bak deze op hoog vuur onder voortdurend omscheppend goudgeel. Breng de Nasi Goreng speciaal eventueel op smaak met ketjap en sambal. Serveer de Nasi Goreng in een voorverwarmde schaal en garneer deze met reepjes omelet, ham, bieslook en selderij.

Lekker met uitjes en augurkjes in het zuur

Serveertip

Dranktip
Water met ijsklontjes

Tips
Kroepoek en een frisse salade erbij serveren.

831 Kcal/3475 Kj p.p. met ei.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betty_d


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betty_d
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top