Italiaanse rundvlees stoofpot

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 flinke ui, 3 tenen knoflook, 1 winterpeen, 2 stengels bleekselderij, 250 gram champignons, 3 eetlepels olijfolie, 750 gram hachee vlees, 100 gram spekreepjes, 1 blikje tomatenpurree, 2 dl. vleesbouillon, 2 dl. rode wijn, 1 eetlepel italiaanse kruiden, peper en zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Hak de ui, de peen en de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Bak het vlees in de olie snel bruin. Voeg de spek en de groenten toe en bak dit 4 minuten aan. Voeg de tomatenpurree toe en warm alles goed door. Schenk de bouillon en de wijn bij het vlees en doe de kruiden erbij. Breng het geheel langzaam aan de kook en stoof alles in 2 1/2 uur gaar.

Serveertip

Serveer de stoofschotel met pasta en een italiaanse salade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

irbi avatar
irbi

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten