Italiaanse rundvlees stoofpot

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 08-11-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 flinke ui, 3 tenen knoflook, 1 winterpeen, 2 stengels bleekselderij, 250 gram champignons, 3 eetlepels olijfolie, 750 gram hachee vlees, 100 gram spekreepjes, 1 blikje tomatenpurree, 2 dl. vleesbouillon, 2 dl. rode wijn, 1 eetlepel italiaanse kruiden, peper en zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Hak de ui, de peen en de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Bak het vlees in de olie snel bruin. Voeg de spek en de groenten toe en bak dit 4 minuten aan. Voeg de tomatenpurree toe en warm alles goed door. Schenk de bouillon en de wijn bij het vlees en doe de kruiden erbij. Breng het geheel langzaam aan de kook en stoof alles in 2 1/2 uur gaar.

Serveertip

Serveer de stoofschotel met pasta en een italiaanse salade.

Laatste reacties

Paulien1980 avatar
Paulien1980 12-02-2014

Ik heb dit gemaakt om onze eerste huwelijksdag te vieren en het was echt super lekker.

renate_baan avatar
renate_baan 30-07-2001

Nou, het was heerlijk!! Ik had geen rode wijn, maar met wit kan het ook.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten