Roti Kip

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Surinaams gerecht waarbij je met de pannenkoek hapjes van de prut neemt, je eet het dus met je handen!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 ui, 4 tenen knoflook 250 gram kipfilet, 1 rode peper of een madame Jeanette, 4 volle eetlepels masala kerrie,zout, 2 redelijk grote (zoete) aardappels en 250 gram kousenband of eventueel sperziebonen, 1 klein blikje tomatenpuree, beetje olie evt.kopje dahl, een halve liter water. 2 kant en klare roti's
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Pan

Voorbereiding

Laat de dahl een tijdje weken in ruim water. Snijdt de kip in stukken, snipper de ui heel fijn en pers de knoflook. Smeer de kip in met zout, de ui, de knoflook en de kerrie.

Bereidingswijze

Verhit de olie en gooi de kip erbij. Goed roeren want door de kerrie gaat het snel vast zitten. Voeg de aardappel, kousenband, hele peper en eventueel de dahl erbij. Kiep hier de halve liter water bij en kijk of het onder staat, het moet net onder staan. Doe de tomatenpuree erdoor, dit zorgt voor een ietsje betere smaak, maar vooral voor een betere kleur. Laat dit minstens dertig minuten redelijk intensief pruttelen en roer regelmatig om. Het is klaar als de prut voldoende is ingekookt tot een prutje. Verwarm de roti's in de magnetron, zelfgemaakte roti's zijn een immens werk.

Serveertip

Haal de peper uit de prut. Geef ieder een roti en een kwak van de kip-prut. Met je handen eten dus.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

fionavorrink avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten