1. Home
  2. Recepten
  3. Bavarois
  4. bavarois met mascarpone en pure chocolade

bavarois met mascarpone en pure chocolade

  • Italiaans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-11-2000

Ingrediënten 4 personen


3 eigelen
3 eiwitten
5 soeplepels suiker
2 kopjes sterke koffie
500 gr mascarpone
4 soeplepels amaretto
cacaopoeder
2 blaadjes gelatine
4 soeplepels room
100 gr pure chocolade



Een heerlijk Italiaans dessert

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de eiwitten stijf met de helft van de suiker.
Klop de eigelen op met de andere helft van de suiker.
Warm de amaretto en de koffie op een zacht vuur op. Laat de blaadjes gelatine weken in water en voeg ze bij de hete koffie en amaretto.
Meng de mascarpone onder het eigeel en meng er daarna de gelatinebereiding onder.
Meng er dan de eiwitten onder.
Stort alles in een vorm.
LAAT EEN NACHT RUSTEN

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Warm de room op met de chocolade en serveer met de cacaopoeder.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van uchi


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van uchi
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top