1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Lamsbout
  6. Lamsbout

Lamsbout

Door: fortuinlijk

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-11-2000

Ingrediënten 4 personen


Spekblokjes, rode wijn, rozemarijn, knoflook
lamsbout van ongeveer een kilo



Ovenschotel met rode wijn, knoflook en spekjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak met een mes inkepingen in de lamsbout. Doe hier takjes rozemarijn en schijfjes knoflook in.

Bereidingswijze

Doe olijfolie met wat (room)boter in een braadpan en zet hem op hoog vuur. Voeg de spekblokjes toe. Doe de lamsbout erin en schroei hem aan alle kanten dicht. Voeg ongeveer 150 ml rode wijn toe. Laat op het vuur tot de wijn is verdampt. Verwarm intussen de oven voor op 160 graden. Doe de lamsbout over in een ovenschaal, giet het braadvocht en de spekjes eroverheen. 60 minuten in de oven. De lamsbout moet nog roze van binnen zijn.

Serveertip

Serveren met gegratineerde aardappelen en broccoli.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fortuinlijk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top