Hete-Bliksemschotel

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-11-2000

Een echt ouderwetse ovenschotel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. aardappel, 2 uien, 500 g. gehakt, zout, peper, 1 pond zoete appelen, 1 pond zure appelen

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de aardappelen gaar en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de uien in snipper

Bereidingswijze

Bak de uiensnippers in de boter, voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul. Voeg zout en peper toe. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snipper ze. Bestrijk een ovenschotel met boter. Doe alles laag om laag erin en eindig met een laagje gehakt. Zet de schotel afgedekt in de oven 175 graden, ca. 40 minuten. Haal na 30 minuten de deksel van de schotel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten