1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. ragout

ragout

Door: rioxiann

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-11-2000

Ingrediënten 4 personen


60 gram boter 70 gram bloem 250 gram vleesbouillon (desnoods van blokje) 1 prei peterselie kipfiletje of draadjesvlees Voor garnering: sla tomaat fijn gesneden bieslook


Verder heb je nodig


1 pan garde pasteibakjes


Een heerlijk pasteitje als voorgerecht kan er bij iedereen wel in.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pan op matig vuur de boter verhitten
De bloem toevoegen en met houten pollepel roeren
Deze roux apart wegzetten (afkoelen)
Prei fruiten, 200 gram vleesboullion aan de kook brengen (de overige 50 bewaren voor later als de massa te dik is)

Bereidingswijze

Beetje van de gekookte vleesboullion aan de roux toevoegen, met garde roeren tot dit glad is
Dan het restant van de warme boullion toevoegen
Vlees, prei, peterselie erbij Het vuur zo afstemmen dat een lichtelijk pruttelen ontstaat, de massa met garde in beweging houden
Eventueel met de laatste 50 gram boullion dunner maken (als dit niet toereikend is wat lauw water gebruiken.)
Afmaken met zout en peper
Pasteibakje vullen met ragout, flinke hoeveelheid er naast
Nog een extra draai uit de pepermolen erover, fijn gesneden bieslook erover en het dekseltje erop

Serveertip

Stukje sla, schijfjes tomaat ernaast



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rioxiann
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top