Patates Frites Uit De Oven

  • Slanke keuken, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2000

In de keuken met Rosie, 0,5 gr vet en 291 kcal. per portie. Ze zijn net zo lekker als ze eruitzien. Voor slechts 1/2 gr vet p.p. ( tegen 16 gr voor dezelfde hoeveelheid frites uit de frituur) kun je ze zonder schuldgevoel eten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg supergrote aardappelen
bakvorminvetter
2 eiwitten
1 eetl cajunkruiden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in de lengte in plakken van 1/2 cm dik en snijd deze vervolgens in luciferrepen.
Vet een bakplaat drie keer in met bakvorminvetter.
Klop de eiwitten met de cajunkruiden in een kom door elkaar. Schep de aardappelreepjes erdoor en leg ze naast elkaar met wat tussenruimte op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de onderste richel van de oven en bak de frites in 40 - 45 minuten knapperig. Keer ze elke 6 - 8 minuten om zodat ze aan alle kanten gelijkmatig bruin kleuren. Onmiddellijk opdienen.

Serveertip

Serveer er tomatenketchup bij.

Laatste reacties

carool avatar
carool 07-02-2001

Erie, sinds ik bezig ben om gezonder te eten heb ik toch wel behoefte aan af en toe wat friet en dan is dit toch wel de lekkerste en gezondste manier. Wat salade erbij en kalkoennuggets uit de magnetron (Die kwam ik toevallig tegen bij supermarkt Lidl) en klaar is mijn maaltijd.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten