Rode Linzen met Groenten

  • Turks, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2000

SEBZELI KIRMIZI MERCIMEK

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 400 g rode linzen
  • 1/2 kopje olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stuk prei
  • 1 stuk selderij
  • 2-3 el tomatenpuree
  • 3/4 l groente- of vleesbouillon
  • 1/2 kopje azijn
  • 1 takje tijm
  • zout
  • peper
  • 1 snufje cayennepeper
  • 2 el honing
  • 1 bosje bieslook

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De rode linzen onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
De linzen in een kom doen, met zout water overgieten en 1 nacht laten weken.

Bereidingswijze

De olijfolie in een pan verhitten en de geperste teentjes knoflook daarin fruiten.

De ui pellen, de wortel, de prei en de selderij schoonmaken en wassen, en de ingredienten in blokjes snijden, in de knoflookolie doen en kort fruiten.
De tomatenpuree erdoor roeren, de bouillon erbij gieten en het geheel aan de kook brengen.

De linzen goed laten uitlekken, in de bouillon doen en op een matig vuur 30 tot 40 minuten zachtjes laten koken.
De azijn door het linzen-groentenmengsel roeren en het takje tijm eraan toevoegen.
Kruiden met zout, peper, cayennepeper en honing.
Op een matig vuur nog eens 10 tot 15 minuten zachtjes laten koken.
Wanneer de kooktijd verstreken is, het gerecht op smaak brengen, in een schaal doen en bestrooid met gehakte bieslook serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten