1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Watergruwel
  5. Bommel: Watergruwel

Bommel: Watergruwel

  • , Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-11-2000

Ingrediënten 4 personen


50 g parelgort, een stuk citroenschil, stukje pijpkaneel, 60 g krenten, 60 g rozijnen, 90 g suiker, 3 dl rode bessensap



Ter afsluiting van het pannenkoeken-lunchmenu van heer Olivier.Bron: De keuken op Slot Bommelstein

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereidingstijd is exclusief eventuele weektijd van de parelgort.Was de parelgort en week dit indien nodig 12 uur in 6 dl koud water.

Bereidingswijze

Zet de parelgort op met het weekwater. Voeg de goed gewassen citroenschil toe met de pijpkaneel. Was de krenten en rozijnen en doe deze bij de gort. Breng dit alles onder nu en dan roeren aan de kook en laat de gort gaar worden. Dit duurt ongeveer 1 uur.Voeg vervolgens de suiker en het bessensap toe en verwijder de citroenschil met de kaneel.Watergruwel kan warm of koud worden gegeten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van olliebbommel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van olliebbommel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top