Rundvlees Tagine Met Zoete Aardappels
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
deze schotel wordt tijdens de winter in Marokko gegeten, deze schotel kan je in de over bereiden.
Ingrediënten 4 recipe.people
900 gram rundvlees, zonnebloemolie, gemalen koenjit, 1 grote ui in stukjes gesneden, 1 rode chiliepeper met zaad gehakt, paprikapoeder, punt cayennepeper, halve tl. komijn, 500 gram zoete aardappels, gesnipperde peterselie, gesnipperde koriander (vers), 15 gram boter, zout en zwarte peper.Benodigdheden
braadpan, kookpan en ovenschotelVoorbereiding
snijd het vlees in stukken en braad dit aan met de turmeric en peper en zout in de olie voor 3-4 minuten. Sluit de pan en laat voor 15 minuten sudderen. Warm de oven
Bereidingswijze
snijd het vlees in stukken en braadt dit aan met de turmeric en peper en zout in de olie voor 3-4 minuten. Sluit de pan en laat voor 15 minuten sudderen. Warm de oven voor op 180 C. Voeg de ui, peper, paprikapoeder, cayennepeper en komijn toe aan het vlees. Voeg water toe, net genoeg tot het vlees onder staat. Kook in de oven voor 1 a 11/2 uur tot het vlees zacht is. Voeg eventueel nog wat water toe.
En dan... schil de zoete aardappels en snijd ze in plakken. Kook deze voor 3 minuten en giet ze af. Mix de kruiden (peterselie en koriander) door het vlees en leg de schijfjes aardappel op de vleesschotel. Leg daar stukje boter op, zet weer voor 10 minuten terug in de oven.
Zet de oven op 200 C, haal de deksel eraf en plaats de cassarole onder de grill voor 5 a 10 minuten tot de aardappels goud en knapperig zijn.
Serveertip
kook in de oven in een mooie schaal en plaats deze op de tafel