1. Home
  2. Recepten
  3. Mosselsoep

Mosselsoep

Door: issa

  •  , Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-11-2000

Ingrediënten 4 personen


125 gram ontbijtspekin dobbelsteentjes
4 fijn gesneden uien
1 liter koud water
8 aardappellen ik kleine blokjes
4 ons gekookte mosselen
3/4 liter slagroom
2 eetlepels zachte boter
mespuntje tym,zout en peper
paprikapoeder



Lekker en snel voor visliefhebbers

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien fijnsnijden
aardappelen in blokjes snijden
spek in dobbelsteentes snijden

Bereidingswijze

Bak het spek in een pan met dikke bodem onder voortdurend roeren tot er een laagje vet op de bodem komt.
gas lager en uien toevoegen en nog 5 min. bakken.
water toevoegen en de aardappelen er bij doen en aan de kook brengen.
deksel op de pan en 15 min. zachtjes laten koken tot de aardappelen gaar maar niet stuk zijn.
voeg mosselen, room en tijm toe en verhit alles tegen het kookpunt.
kruiden met zout en peper naar smaak en de boter er bij doen.
op het bord paprikapoeder er in doen.

eet smakelijk.

Serveertip

Serveren met stokbrood



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van issa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top