Prei Met Ham In Een Schoteltje

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.

Als zelfstandige groente is prei nog altijd ietwat miskend. Ten onrechte, want prei, en dan vooral de grote, stevige winterprei, smaakt gestoofd heerlijk en is bovendien gezond door vitamine B en C. Tijdens de vorst wordt prei duur, aangezien ze dan niet geoogst kan worden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo prei * 100 gr. gekookte ham * boter of margarine * 3 dl. bechamelsaus * 100 gr. geraspte kaas * citroensap * aardappelpuree
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Voorbereiding

Oven verwarmen tot 225 C.

Bereidingswijze

Kook de stukken prei van 8 cm. gaar op de gewone manier en sprenkel er wat citroensap op. Wikkel elk stuk prei in een plakje ham zonder vet en leg de stukjes naast elkaar in een beboterde vuurvaste schaal.
Vermeng de saus met de geraspte kaas, giet dit erover, schep of spuit er aardappelpuree omheen en zet de schaal in de oven, tot de kaas is gesmolten en de saus een mooi kleurtje heeft.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten