1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. zweedse gehaktballetjes

zweedse gehaktballetjes

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-11-2000

Ingrediënten 2 personen


40 gram boter, 1 ui fijngesnipperd, 1 gekookte aardappel, 250 gram gehakt (naar keuze), 1 el paneermeel, 1 klein ei, 1/8 l. slagroom, 2 el peterselie fijngehakt, peper en zout


zweedse gehaktballetjes
zweedse gehaktballetjes

(van IKEA)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt in een steelpan 1 el boter en fruit hierin de ui zachtjes glazig. Prak in een kom de aardappel heel fijn. Voeg het gehakt, het paneermeel, het ei, 4 eetlepels van de slagroom, de peterselie, peper en 1 theelepel zout toe. Meng dit alles goed door elkaar en vorm er met natte handen ca. 24 kleine balletjes van. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar. Schenk de rest van de room erbij en laat de gehaktballetjes nog enkele minuten sudderen tot ze omhuld zijn met saus.

Serveertip

Serveer de balletjes warm of koud. Lekker bij frietjes en een beetje cranberriesaus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van irbi


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van irbi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top