250 g mungbonen, 25 g ghee (geklaarde boter) of boter, 2 tenen knoflook uit de knijper, 1 gehakte rode ui, 2 el tomatenpuree, 1/2 groene paprika in blokjes, 1/2 rode paprika in blokjes, 1 groene chilipeper (fijngehakt en zonder zaadjes), 3 dl water
* Dengu *Eigenlijk een bijgerecht, maar ook geschikt als vegetarische hoofdmaaltijd.
Bereidingstijd is exclusief de weektijd van de bonen.Week de mungbonen een nacht in ruim koud water.
Doe de bonen in een pan en giet er zoveel water bij dat ze net onder staan. Breng ze aan de kook en kook ze tot ze gaar zijn en het water verdampt is. Neem de pan van het vuur en stamp de bonen tot een grove puree.Verhit de ghee of boter in een andere pan, doe er de knoflook en ui in en fruit ze in 5 minuten goudbruin. Schep er vervolgens de tomatenpuree door en roerbak nog 2-3 minuten.De mungbonen erdoor scheppen en vervolgens de blokjes paprika en de gehakte chilipeper. Het water erbij schenken en alles goed omscheppen. Ongeveer 10 minuten laten sudderen, eventueel overdoen op een schaal en meteen opdienen.